Banana cu branza de vaci si biscuiti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3312) Se zdrobeste banana, se adauga branza de vaci, se dau biscuitii pe razatoare sau se zdrobesc cu ciocanul de snitele si se adauga si ei, voila, si gata desertul delicios :-)
Prajitura in forma de briose(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4649) Amestecam bine faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si zaharul, apoi treptat adaugam uleiul, ouale batute si 1 lingura din sucul de portocale. Daca amestecul este prea rigid, se mai poate adauga putin suc de portocale. Cu aceasta compozitie se vor umple 12 forme de briose, pe cate trei-sferturi fiecare, apoi se vor coace in cuptorul incins la 175 grade C (350 grade F) timp de 15-20 minute. Inainte de servire se vor lasa la racit si apoi vor fi decorate cu glazura de cirese, sau cirese proaspete. De preferinta trebuie consumate in cel mult 2 zile. Variatii: inlocuiti ciresele cu ciocolata rasa (cu 70% cacao) .
Paine cu mere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1130) Intr-un castron mare se amesteca faina, zaharul, praful de copt si condimentele. Apoi se adauga marul, stafidele si alunele amestecand din nou. Se toarna in compozitie untul topit, oul batut si sucul de mere, pentru o consistenta moale. Daca compozitia este prea rigida, se mai poate adauga putin suc de mere. Se aseaza compozitia in tava unsa cu grasime, iar apoi in cuptorul incalzit la 175 grade C (350 grade F) timp de 45-50 minute. Painea se lasa la racit in aceeasi tava si se poate pastra timp de 5 zile intr-un recipient ermetic sau o luna la congelator. Variatii: in loc de alune se pot folosi nuci, iar stafidele pot fi inlocuite cu caise uscate taiate marunt
Prajitura de curmale(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1110) Curmalele se fierb cu o cana de apa timp de 5-8 minute la foc mic; apoi se vor transfera intr-un blender pentru a forma un piure de curmale. Se lasa la racit. Intr-un castron se pune faina cu ovazul, apoi se adauga margarina si se amesteca cu varful degetelor. Se stropesc 4 linguri de apa rece si se amesteca din nou, formand un aluat moale. Se aseaza jumatate din aluat in tava deja unsa cu grasime, presand usor, se imprastie piureul de curmale, se aseaza cealalta jumatate de aluat presand din nou pentru a acoperi curmalele,iar in final se aseaza tava in cuptorul incalzit la 190 grade C (375 grade F) timp de 25-30 minute. Prajiturica se lasa la racit in aceeasi tava, iar apoi se vor taia batoane, putand fi pastrate timp de maxim o saptamana intr-un recipient ermetic.